Skip to content

Sakārto savas dzīves “šķūnīti”

Piedzīvojuma programma ar terapeitisku nolūku

Programmas apraksts

Ja Tu dzīvo privātmājā vai arī dzīvoklī, tad noteikti atpazīsi “sķūnīša fenomenu”, kas nozīmē, ka, lai cik labi Tu to sakārtotu – pēc kāda laika haoss vai zināms bardaks tur ieviešas it kā pats no sevis.

Runājot līdzībās, ar mūsu dzīvi notiek tāpat – pa laikam tajā valda skaidrība vai pat kārtība un pa laikam tur iezogas dabiska lietu kārtība, ko citi sauc par nekārtību. Mūsuprāt, svarīgākais ir šo brīdi atpazīt un uztaisīt “šķūnīša” kārtības novērtēšanu – kas vajadzīgs, kas noteikti noderēs un kas lieks. Iespējams, ka ar laiku Tu šo procesu varēsi veikt raitāk un ātrāk vai pat uzturēt “šķūnītī” jeb savā dzīvē patstāvīgu kārtību… bet tas nav pašmērķis. 

Pašmērķis varētu būt dzīvot saskaņā ar savu lietu kārtību un neslinkojot to ik pa laikam izvērtēt.

Tavs ieguvums

Tev būs iespēja izvērtēt un sakārtot savu dzīves “šķūnīti”, kas lielā mērā varētu ietekmēt Tavu emocionālo labsajūtu. Kas nosaka cilvēka apmierinātību ar dzīvi, pozitīvu domāšanu, prieku, un labas savstarpējās attiecības ar vienaudžiem un ģimenes locekļiem. 

Programmas vadītāji: Trīs Adventure Therapy Latvia praktiķi no Sense of Team komandas – Liene Viskupaite, Klinta Švēbele, Valdis Vanags

Ilgums un norise: 3,5 dienas ar trijām nakšņošanām Sense of Team Mācību centrā.

Ierašanās 1.06. no plkst. 17.30 – 18.00. Noslēgums 4.06. plkst. 17.00

Mērķauditorija: Pieaugušie, kuriem ir aktuāli “sakārtot savu dzīves šķūnīti”  – izvērtēt savas attiecības ar līdzcilvēkiem, ģimeni, darbu vai ko citu, kas ir svarīgs šajā dzīves posmā! Vecums  21 – 60 gadi.

Dalībnieku maksimālais skaits:  12

Programmas pamatojums un metodoloģija

Programmas laikā dalībnieki strādās lielajā grupās, mazajās grupās un pāros. Aktivitātes būs vērstas uz savas uzvedības izvērtēšanu un psihiskās veselības stirpināšanu caur praktiskiem piedzīvojumiem un mijiedarbību gan ar grupas biedriem, gan pārējo pasauli.

Centrālā aktivitāte būs 24h Plosta misija – pašiem no dotajiem materiāliem uzbūvēt īstu plostu ar ko doties nobraucienā pa upi – gan dienā, gan naktī. Lai šo paveiktu,  mēs apgūsim praktiskas iemaņas, meklēsim labākos risinājumus un dosimies drošā “nezināmajā”.

Sense of Team programma balstīsies uz trijām izaugsmes metodēm:

  • Challange by Choice jeb Aicinājums optimālai dalībai metodi, kas ļaus Tev izvēlēties sev piemēroto izaicinājumu līmeni gan individuāli, gan grupā dodot izaugsmi un neradot ne emocionālas, ne fiziskas traumas;
  • Pieredzes izglītības jeb Kolba aplis, kas ļauj strukturēt, analizēt un vispārināt atziņas ikdienas dzīvei no gūtās pieredzes;
  • Adaptācijas zonu teorija, kas ļauj apzināties mūsu ikdienas dzīves stresa un izaicinājumus, kā arī to, kā vadīt šo procesu.

Ekspedīcijas laikā tiks izmantota videi draudzīga pieeja Leave no Trace https://lnt.org/why/7-principles/

3,5 dienu programmas izmaksas 268.00 eiro/persona

(programmas izmaksās iekļauta ēdināšana, uzturēšanās Sense of Team Mācību centrā, materiāli tehniskie izdevumi un inventārs – plosta materiāli, vestes, tenti, katli utt., programmas transporta izdevumi, trīs piedzīvojumu terapijas praktiķu vadīta programmas norise un izvērtējums, kā arī foto materiāls no programmas norises)

Kontaktpersona: Klinta Švēbele

Mobilais telefons 20305229

senseofteam@senseofteam.lv