Skip to content

Solo kanoe programma pāriem ar terapeitisku nolūku

Programmas pamats:

“Solo kanoe programma pāriem” ir veidota uz divu terapeitisku pieeju bāzes – sistēmiskā, jeb ģimenes terapija un piedzīvojumu terapija.

Mēs ticam tam, ka tāpat kā dabā, arī pāru attiecībās mēs neeksistējam kā atsevišķi indivīdi. Pirmkārt, mēs esam nebeidzamā mijiedarbībā viens ar otru un, otrkārt, mūsu attiecības nav atraujamas no mūsu apkārtējās vides un dažādām sistēmām, ģimenes, draugiem, darba, hobijiem, kā arī mūsu iepriekšējām dzīves pieredzēm. Viss šis kopums veido kompleksu, unikālu kokteili, kurā neizbēgami mēdz rasties problēmsituācijas, pārpratumi, dzīves sarežģījumi un jautājumi. Sistēmiskā pieeja palīdz apskatīt katra pāra unikālās attiecības to unikālajā vidē, tā ir vērsta uz risinājumu, stiprina indivīdu un pāru spējas un palīdz ieraudzīt resursus

Piedzīvojumu terapijas pieeja palīdz sazemēties, un sniedz dalībniekiem iespēju sajust sevi kā daļu no dabas. Tas ir veids kā ieraudzīt mazās detaļas, kuras mēdzam palaist garām, saklausīt ikdienišķo kā kaut ko vienreizēju un ļauties būšanai šeit un tagad. Piedzīvojuma elements sniedz iespēju izbaudīt kaut ko jaunu un uzdrošināties, tajā pašā laikā respektējot katra dalībnieka iekšējās robežas.


Programmas vadītāji:

Sistēmiskā ģimenes konsultante Klinta Švēbele

Piedzīvojumu terapijas praktiķis Valdis Vanags

Ilgums:

2 dienas un viena nakts

Mērķauditorija:

Pāri, kuri ir sajutuši izteiktu vajadzību rūpēties un strādāt pie savām attiecībām. Pāri, kuriem ir grūtības komunicēt un ir radušās lielākas vai mazākas problēmsituācijas. Pāri, kuriem ir vairāk jautājumi nekā atbildes, vai tieši otrādāk, grūtības uzdot jautājumus. Jebkurš, kurš ir gatavs paskatīties uz savām attiecībām no cita, jauna skatupunkta.

8 personas, jeb 4 pāri


Aktivitātes un filozofija:

Šī būs 2dienu ekspedīcija pa Gauju ar galapunktu Siguldā, kuras laikā dalībnieki ne tikai apgūst airēšanas tehnikas, bet arī strādā ar sev aktuālajām tēmām attiecību jomā. Programmas vadītāji sniegs dažādas iespējas veidot un vadīt sarunas vienam ar otru, kā arī dalīties pieredzē pāru starpā. Grupas sadzīve un dzīves telpas uzturēšana notiek pašu dalībnieku spēkiem, apmācot un iedodot resursus no vadītāju puses – videi un cilvēkiem drošas naktsmītnes izveidošana; pārtikas resursu apmaiņas process; jaunu prasmju apgūšana un savu attiecību ieraudzīšana citā gaismā. Ekspedīcijas laikā tiks izmantota videi draudzīga pieeja Leave no Trace https://lnt.org/why/7-principles/

Metodika:

Lai dalībnieki saniegtu programmas mērķus, tiks izmantota metaforu pieeja; izaicinājums pēc izvēles/ jeb Challenge by Choice; izvērtējuma sarunas pēc aktivitātēm un pieredzes izglītības/ experiential learning pieeja, kā arī dažādas sistēmiskās metodes.

2 dienu programmas izmaksas

179 eiro/ persona

Programmas izmaksās iekļauta personīgā kanoe laiva, airis, veste, drybags, materiāli naktsmītnei pēc izvēles nakšņot “zem laivas”, vai guļamtīklā, prīmusi un kopējie trauki ēst gatavošanai, AT praktiķu vadīta programmas norise ar dažādiem uzdevumiem un izvērtējums.

Valdis Vanags

Sense of Team 29226470

valdis.vanags@senseofteam.lv